Indkøbsvogn 0

Fjern altid algerne før du træbeskytter eller maler

Sådan ser alger ud

Hvis algerne ikke fjerens før du maler eller træbeskytter, lever de videre under den malede/træbeskyttede overflade og den begyndende råd og nedbrydelse fortsætter.
For at undgå dette, er det derfor vigtigt at fjerne alger og andre små begroninger inden du begynder at træbeskytte eller male.

Det er oftest på nordvendte sider, på steder med læ, skygge samt høj og tæt bevoksning at algerne gror. Når det er fugtigt i vejret bliver algerne tydeligt synlige, med kraftigere grønne og brune farver, og overfladerne bliver glatte.

Hvordan fjerner jeg alger?
Når du skal fjerne alger er det en god idé at tjekke vejrudsigten, for alger lukker sig sammen i tørt vejr og er derfor ikke særlig modtagelige overfor algemidler. Derimod åbner de sig og suger til sig, når det er fugtigt vejr.
Så når du skal fjerne alger skal du huske, at algemidlet virker bedst, når det påføres mens algerne er fugtige f.eks. umiddelbart efter regnvejr og brug aldrig algemiddel i solskinsvejr.

Du kan eksempelvis bruge BRICO Trærens til at fjerne alger. Det er koncentreret og skal fortyndes med vand. 1 del BRICO Trærens fortyndes med 12 dele vand og påføres med enten en børste eller havesprøjte, og for bedst virkning i fugtigt vejr. Så skal det tørre godt og når algerne er døde og tørre, børstes de af med en kost eller stiv børste.

I havne og vandmiljøer anvendes midlet AlgeFri N Proff, som er godkendt af Miljøstyrelsen til netop havne og vandmiljøer.Ældre indlæg Nyere indlæg